hur man rengör en bordsskiva fontän

Steg 1 – Turn It Off

Steg 2 – ta isär

Steg 3 – Rengör pumpen

Steg 4 – Byt till Destillerat vatten

Steg 5 – Underhåll är nyckeln

Medan en bordsskiva fontän kan förbättra din heminredning betydligt, kommer du vill behålla det ordentligt om det skall fungera väl över tiden. Din bords fontän måste rengöras varje två till tre månader. Denna process säkerställer att det inte finns någon ansamling av insättningar och alger, vilka båda kan påverka väl fungerande fontän. Men med några smarta tips, hantera din bordsskiva fontän kan vara en enkel affär. Allt du behöver är att följa de enkla instruktionerna nedan om hur man rengör en bordsskiva fontän.

Det första steget är det enklaste: du behöver för att stänga av fontänen. Koppla bort pumpen och dränera bort vatten från fontänen. Följ upp detta genom att rensa bort alla tillbehör och dekorativa material som kan vara runt fontänen. Detta omfattar även de stenar och växter runt fontänen.

Dra fontänen isär och se till att varje del är rengöras grundligt. Nu kan du köpa specialiserade fontän rengöringsmedel för att få jobbet gjort, men du kan också använda kök ättika, som har samma effekt på uppbyggnad utan extra kostnad. Blötlägg fontän delar i ättika lösning, eller skrubba dem med ättika att bli av med fläckar. När rengöras, torka delarna ordentligt och återmontera.

Om du vill att din bordsskiva fontän att fungera korrekt, är det viktigt att rengöra pumpen varje kvartal. Detta hjälper till att eliminera alger och annat material uppbyggnad från hämmar pumpen. Build-up som detta stör flödet av vatten och kan också minska pumpens liv. För att rengöra pumpen, dra isär och rengöra den i en ättika lösning (eller med rengöringsmedel). Skölj och handduk torka delar innan pumpen tillbaka tillsammans.

Om du vill att din källa för att hålla sin utlovade livstid, byta vatten från kranen (eller våren) vatten till destillerat vatten. Icke-destillerat vatten tenderar att vara rik på mineraler. Det kan också laddas med kemikalier och andra föroreningar. Dessa tenderar att bygga upp längs din fontän över tiden och störa vattenflödet. Med destillerat vatten, du eliminera detta problem.

Regelbundet underhåll är nyckeln till att öka pump (och fontän) liv. Håll ett öga på vattennivåer på en daglig (eller vecka) basis. På så sätt kan du regelbundet fylla på vatten som går förlorad genom avdunstning. Detta kommer att se till att det inte finns någon obalans i vattennivåer och därmed minskar risken för din pump bränna ut. Det är också viktigt att hålla ett öga på vädret. Under sommarmånaderna, kan vatten förångas i en snabbare takt, och så kan du behöva top-up färskvatten oftare. I regn, är det ökade hotet av alger, och på vintern, är det viktigt att se till att vattnet inte fryser.