hur man bygger flyttbara hyllplan

Steg 1: Pre-Cut Cabinet Lumber

Steg 2: Mät och Markera intervall

Steg 3: rita vertikala markörer

Steg 4: Borra hål

Steg 5: Montera Uppställning

Bygga justerbara hyllor kan åstadkommas på flera sätt. Beroende på önskat utseende, hållfasthetskrav och tillgängliga material, kanske du föredrar en metod framför de andra. För att göra justerbar hyllor, processen innebär i huvudsak att lägga knapar, skär skåror eller installera löstagbara konsoler i de vertikala sidorna av en bokhylla, skåp eller annan inneslutning. Fördelen med att göra flyttbara hyllor är att hylla plankor kan tas bort eller konfigureras för att rymma hylla innehållet i alla storlekar. Oavsett den föredragna metoden, bör resultatet bli en serie tätt fördelade skärsår, skåror eller hål, som ger dig flest inställningsmöjligheter. Plocka en billig metod, kommer du lära dig att installera flyttmetallfästen i ett skåp.

Förutsatt att du bygger hyllorna från början, är det första steget att reser skär varje bit av en bokhylla, skåp eller andra hylla innehållande enheten. Mät och kapa sidorna, topp, botten och baksidan av skåpet storlek. Gör samma sak för varje hylla planka, vilket gör att varje passar inom parametrarna för de yttre delarna. Montera inte något ännu, men. För det första måste hålen borras.

Det är viktigt att de två vertikala stöden mätas och märkas lika, annars hyllorna kommer inte sitta perfekt nivå. På en sida av båda vertikala bitar du kommer att borra en serie av jämnt fördelade hål i två kolumner. Varje hål bör i linje med motsvarande hål i den andra kolumnen och med den motsatta sidostycke. Använd en T-torget för att rita raka, horisontella linjer över hela linjen när du mäter ner med jämna mellanrum. Om du planerar att borra 20 hål per kolumn, rita att många linjer över varje sidostycke med samma avstånd mellan dem.

Med de horisontella linjerna på plats, måste du nästa dra två vertikala streck längs varje sida anger positionen för kolumnerna i hål i förhållande till kanterna på varje bräda. En längre linjal kan åstadkomma detta. Avståndet mellan varje kolumn kommer att bero på bredden av hyllorna. De resulterande hålen bör vara närmare kanterna på hyllan plankan än mitten. Återigen, se till att varje vertikal linje linje perfekt med dem på den motsatta sidan.

En drillpress är praktiskt för detta steg, för det kan ställas in på endast lägre hittills, vilket gör varje hål samma djup. En handhållen borrmaskin fungerar också, bara du måste vara noga med att inte borra genom den andra sidan av brädet. Borra ett hål vid varje skärningspunkt mellan de två vertikala linjer och horisontella linjer på båda sidostycken. Var noga med att använda borren lämplig för storleken på fästet.

Nu när hålen är på plats, är det dags att montera skåp eller en hylla. Gå med sidorna med toppen och botten, och fäst på baksidan om det finns. Efterbehandling skåpet involverar flera andra åtgärder i andra delar.

När konstruerade, placera fyra fästen, två per sida i motsvarande hål. Väl på plats och nivå, placera varje hylla planka och justera vid behov.