hur man bygger en våt vägg, del 3

Steg 1: Avsluta Pipe Installation

Steg 2: Har Building inspektion

Steg 3: Installera ångspärr

Steg 4: Installera tapetsering

Steg 5: Mät, Cut, Secure

Steg 6: Avsluta Wet tapetsering

Steg 7: Fyll i Trench

När man bygger en våt vägg måste du följa några olika lokala byggnormer för att se till att det sker på ett säkert och korrekt. Genom att följa de två sista avsnitten av den här artikelserien bör du ha din avloppsrör och våt vägg inramade i. Rören ska vara på plats och du är nu redo att avsluta din våta väggen och slutföra ditt nya badrum. Innan du gör det, finns det några fler steg som måste tas.

När du har alla rören på plats måste du avsluta installationen genom att säkra dem med rörhållare och stöd. Detta kommer att hålla rören från skramlande, mal, och skadas. När galgar är anslutna kan du ringa för en inspektion.

Innan du kan lagligt gå vidare med din våta vägg, och installation badrum, måste du ha en inspektion slutförts. Du ska inte oroa sig för inspektion som de kommer att ge dig massor av tips, och hur man rättar något om något är fel. Men om du följt stegen i denna serie, det borde inte vara några problem.

Eftersom detta är en vägg som har alla de vattenledningar säkrade i det, måste du skydda väggbeklädnad från någon av fuktighet rören. En ångspärr ska bifogas över tapparna. Detta kan vara en grundläggande plasthölje som är fäst genom häftklamrar.

Det finns två sätt att kunna täcka den våta väggen. Du kan använda en tung cementfiberskiva som kommer att kunna stå emot fukt, eller så kan du använda gips. Ångan skydd bör hålla gips från att ruin från fukt som orsakas av vattenledningar. Men om du vill ha mer skydd är cementskiva lösningen.

Oavsett vilken typ av täcker du väljer, måste du följa samma förfarande. Mät för den längd som du behöver, markera linjer på tavlan, eller gips, och poäng det med en mattkniv. Kör kniven några gånger under varumärket och täck kommer sedan bryta i en ganska snygg linje. Fäst på bultarna med lämpliga skruvar.

Om du väljer att använda fiberskiva för att täcka måste du använda ett tunt lager av murbruk över sömmarna och skruvhål. Om du har använt gips, då måste du använda tejp och gips spackel. Sprid ut i ett tunt lager och sand den slät.

När väggen har slutförts kan du förvandla din uppmärksamhet på dike i golvet. Städa upp så mycket som möjligt alla skräp. Blanda upp några färdigblandad betong i en skottkärra och börja sprida ut längs diket. Arbeta snabbt så att du inte försöker att slå ihop våt cement med torr cement. Använd spackel som du arbetar för att jämna ut det färdiga golvet.