hur man bygger din egen igloo

Steg 1 – Välj din plats och minska dina Blocks

Steg 2 – Starta Wall

Steg 3 – Bygg Second Row

Steg 4 – Fortsätt upp

Steg 5 – Skapa Cap och ventiler

Steg 6 – Skär Door

ämnen

Susan är en Master Gardener och en hållbar livsstil forskare. Med en bakgrund inom nutrition och omfattande kunskap om hela livsmedel och wellness, Susan innehåller hållbara levande metoder som kommer att förbättra hälsan hos hennes familj och samtidigt minska sin klimatpåverkan.

Om du bor i ett område som har konsekvent snö hela vintern, vilket skapar en igloo är en rolig och unik familjeprojekt, särskilt på en snö dag eller om du snöat in på en helg. Bara tre saker som verkligen behövs för att skapa en igloo: ett överflöd av snö, några verktyg och rätt teknik. Utan dessa, kan din igloo inte vara säker.

Skapa en igloo görs bäst med två eller fler personer. Erfarna igloo byggare kan slutföra en liten skydd på mindre än en timme under de bästa förhållanden. Om du är ny på igloo byggnad, vara beredd att spendera upp till fem timmar på din första skydd skapelse.

Nedan är en mycket enkel konstruktion disposition som är lämplig för en bakgård igloon projekt. Om du är en utomhus entusiasten som vill lära sig konsten att igloo byggnad, är detta ett bra ställe att börja, men bör inte ersätta anvisningar från en professionell igloo byggare.

Hitta en plan yta i snön. Området bör ha minst 2 fot djup med väl packad snö. Använda en hand för att såga ett dike i snön. Gör diket 2 fot bred, med 4 fot lång, med 2 fot djup. Detta är den perfekta storleken för en liten igloo. Skär snön i diket i block. Ställ blocken ur diket som du skär.

Använd din såg att lätt rita en cirkel i snön runt dike. Detta kommer att vara din guide för igloo väggarna. Placera den första raden av block platta längs denna linje. Se till att de alla passar så tätt tillsammans som möjligt. Lämna inte en dörröppning, kommer du klippa ut det senare. Packa snön i mellan gapen runt utsidan av den första raden av block. Jämna till ytan av igloon och se till att det inte finns några luckor.

Skär fler block av diket som du går. Om du får slut på dike utrymme, gräva en annan rad av block ut underifrån. När du gör diket djupare, gör du ditt golv lägre så att du inte kommer att behöva göra dina väggar så hög. Stack den andra raden av block som passerar över sömmarna i den första raden av block. Lean dessa i något på insidan, att börja få igloon kurvan. Se till att allt passar så tätt som möjligt. Packa snö i luckorna på utsidan och släta ytan med händerna eller baksidan av spade.

Gå in igloon ringen. Från och med nu kommer du att arbeta inifrån igloon. Om du har en partner som arbetar med dig, kan du få dem att fylla luckorna på utsidan. Om inte, kan du göra det efter huvud konstruktionen är klar. Klipp ut flera block som behövs för nästa rad. Lägga den tredje raden på samma sätt som den andra, att vinkla in något och så tätt som möjligt. Skär bort snö från blocken för att få dem att passa bättre ihop om du behöver.

Fortsätt lägga flera rader med snö block tills öppningen kvar i toppen är något mindre storleken av ett block.

Driva det sista blocket genom hålet försiktigt så den sitter på toppen av igloon. Inifrån, försiktigt skära bort snö från detta block, så det glider ner på plats. När det passar tätt, sluta skära. Lämnar några luckor mellan detta block och de andra så att du kan ha någon ventilation.

Använd din såg för att skära en dörröppning som är precis tillräckligt stor för dig att krypa igenom och inte större. Om du inte redan har gjort, fylla i alla luckor utom de översta med packad snö och jämna utsidan av igloon med händerna eller baksidan av spade.