hur man bestämmer hållbarheten av färg

Steg 1 – Typ

Steg 2 – Omrörning

Steg 3 – Hållbarhet

Hållbarheten färg besitter bestäms av huruvida det är oljebaserad eller latex och om det öppnats. Du kan bestämma hur länge din färg kommer att pågå då genom sin make-up, när du köpte den och var du har placerat den för förvaring.

Ta reda på om produkten är oljebaserade eller latex-baserad färg. Om produkten är oljebaserade, då färgen, om det har förseglats väl. kan pågå en exceptonally lång tid. Oöppnad förpackning kan pågå så länge som ett och ett halvt decennium. Om färgen är latex, då måste du avgöra om det har utsatts för under frystemperaturer, som vanligtvis kommer att göra färgen ineffektiv.

Öppna upp kan noggrant. Skumma av eventuella rester från toppen. Rör om färgen genom att lyfta färgen upp från botten av burken under omrörning. Om färgen gör ett bra jobb med att blanda, så borde det räcka en ganska lång tid.

Uppskatta färgens nuvarande hållbarhet. Om det har suttit på hyllan i flera år och det är oljebaserad, bör det vara bra för ytterligare 10 år om locket är placerat på den ordentligt. Om det är latex, bör den pågå i ytterligare minst fem år.