hur man begrava en ränna downspout

Steg 1 – Kontrollera Storm Water Regulations

Steg 2 – Plan runt kablar och rör

Steg 3 – Planera dräneringsledningen

Steg 4 – gräva ett dike

Steg 5 – Montera dräneringsröret

Steg 6 – Täck Trench

Gutter stuprör används för att samla regnvatten som faller på ett hus och rikta den bort från hemmet. Däremot kan en dåligt utformad downspout avleda vattnet till ett hem stiftelse, orsakar fukt läckage problem, särskilt i källaren. En enkel lösning på detta problem är att ansluta rännan downspout till tunnelbanan avloppssystemet, som kommer att bära bort vattnet från ditt hem. För att göra en väl utformad rännstenen downspout, följ stegen som beskrivs nedan.

Kontakta byggnadsinspektioner för att få veta om dagvatten regler för ditt område. Vissa länder tillåter inte tömning av dagvattnet in på gården och därmed du behöver veta om några regler potentiellt kopplade till denna plan innan du börjar.

För att få veta om de kablar och rör för gas och vatten och el, kontakta respektive avdelning / företag. Om du inte vet var de är innan du gräver, kan du klippa en av misstag, och du kommer att behöva bära kostnaderna för reparationer, förutom eventuella rättsliga åtgärder för problemet.

Beroende på planen av rör / kablar som du får från föregående steg och utformningen av din egen gård, plan där du kommer att sätta dräneringsledningen.

Längs hela området där du planerar att installera avloppsrör, gräva ett dike cirka 12 till 14 inches djup. Samtidigt gräva, kom ihåg att göra en sluttning som flyr från huset. Skapa en minskning med 1/8 tum per fot dräneringsledning. Som en följd av detta kommer rörgraven vara ganska grunt i början och mycket djupare i slutet.

Börja med att lägga din avloppsrör genom att fästa en 90-graders vinkel röret till rännstenen downspout. Täck insidan av armaturen med PVC cement och skjut in den nedre änden av rännan downspout. Upprepa liknande förfarande för den andra änden av den vinkel för att ansluta den till marken röret.

Lägg ner SDR-35 avloppsrör i diket, och anslut den till din vinklade rör med hjälp av kopplingar. Gnid några PVC cement på insidan av kopplingen, och sedan rotera medurs för att fästa den.

När du behöver lägga röret vid en vinkel, använd 45-graders vinkel rörkoppling. Fäst den med PVC cement.

Efter om allt, inte stör det i flera timmar för att låta PVC cement torr. När tillräckligt med tid har gått, täcker diket (och rören) med jord.