hur man ansluter en solpanel batteri

Steg 1 – Att få rätt batterier

Steg 2 – Att få rätt längd Wire

Steg 3 – Ansluta Regulator till Battery

Steg 4 – Ansluta batteri till omriktaren

Som har en solpanel batteri är det bästa sättet att lagra energi från solen. Anslutning av batterier till solpaneler är inte ett komplicerat projekt. Dock kommer batterierna inte ansluta direkt till din solpaneler. De kommer faktiskt att ansluta till solpanelen regulator och omriktaren. Regulatorn fungerar som en on / off knapp för batterierna, och omriktaren kan du sätta strömmen tillbaka till nätet. Det viktigaste att komma ihåg är att i nästan alla nätaggregat röda trådar är positiva och svarta kablarna är negativa. Detta kan också indikeras av de (+) och (-) symboler. Den (+) symbol är för positiv och (-) symbolen är för negativ. Så länge du ha detta i åtanke kommer att göra detta till en mycket lätt projekt. Här är några steg för att hjälpa till med att ansluta solpaneler batterier.

Se till att du får rätt batterier. Du måste få djupa batterier. Dessa batterier är gjorda för att hålla upp till laddning och urladdning vid användning av solenergi. Om du försöker använda vanliga bilbatterier du kommer att ersätta dem om varje två dagar. Dessa batterier är inte byggda för denna typ av projekt och kommer att bränna ut mycket snabbt.

Nu när du har rätt solpaneler batterier du är redo att starta anslutningsprocessen. Du måste börja med att mäta och skära rätt längd tråd löpa från regulatorn till batterierna. Normalt är solpanelen batteriet inte mycket långt från regulatorn. Därför behöver du inte en mycket lång längd av tråd.

Anslutning av batteriet till regulatorn är lätt. Ta ena änden av tråden och placera den i rätt spåren på regulatorn. Det kommer att finnas en bild av ett batteri på baksidan av regulatorn. Du kommer att behöva ta en skruvmejsel och backa skruven där trådarna går. Kom ihåg röd till positiv (+) och svart till negativ (-). När du har regulatorn ansluten avlägsna vingmuttrarna på batteriet och sätta den röda tråden på positiv post på batteriet och svarta till den negativa inlägg. Placera inte vingmuttrar tillbaka på ännu, eftersom du fortfarande har att koppla upp omriktaren.

Detta är den lättaste delen av projektet. Som ni ser på omriktaren bör du se en stor röd tråd och en stor svart tråd som kommer ut av det. Du kommer att behöva sätta den röda tråden på positiv post på batteriet och svarta kabeln på den negativa inlägg. Nu är du redo att ersätta vingmuttrarna på batteripolen. Se till att dra åt vingmuttern ganska snäva att göra en bra anslutning.

Nu när du har solpanelen batteriet anslutet är du nu redo att lagra effekt formuläret solen. Du kan också skicka tillbaka makten till nätet.