hur man ansluter en ballastmotstånd

Steg 1: Bestäm om ballastmotstånd behövs

Steg 2: Leta Ballast Motstånd längs brandväggen

Steg 3: Borra hål för att säkra Motstånd

Steg 4: Installera Ballast Motstånd

Steg 5: Anslut kablarna till positiv

Steg 6: Anslut Negativ till Kondensator

Steg 7: Starta motorn

Under de år då motorerna var mycket lättare att arbeta med, var en ballastmotstånd användas för att förlänga livslängden på batteriet. I en poäng typ tändning skulle ballastmotstånd bidrar till att hålla gnistan ner och spolen från att brännas upp för snabbt. Naturligtvis innebar detta att det skulle bli en lite mindre ström komma till spolen. Anslutning av en ballastmotstånd är ett ganska enkelt projekt, men du kommer att vilja uppmärksamma ledningar.

I många av dagens fordon, behövs inte ballastresistorn. Men i äldre fordon där punkterna tändningen är fortfarande närvarande, måste du använda den här typen av gnista motstånd för att säkerställa att batteriet inte brinner upp för fort. Ta reda på om spolen är en 9 volt eller 12 volt spole. Eftersom motståndet sänker den totala nuvarande 3 volt, du vill använda en spole som inte kommer att köra fast med lägre ström.

Den bästa platsen för ballastresistorn som ska anslutas ligger nära spolen längs brandväggen. Detta kommer inte bara att ge dig en bättre fästpunkt, men också att hålla dig från att behöva dra kablar över hela motorrummet. Välj en plats nära spolen och markera placeringen.

Ballastresistorn kommer att knytas till brandväggen med små klämmor som skruvas på plats. För att göra detta måste du borra små hål. Håll motståndet upp till brandväggen och markera hålen där klämmorna kommer att gå. Ställ en borr på plats, och noggrant borra pilothål för skruvarna.

Ställa ballastresistorn upp till brandväggen och skruva klämmorna på plats.

Skala slutet av den positiva kabeln från tändningen och anslut den till den positiva änden av motståndet. Därifrån en tråd går till den positiva på spolen. Se till att fästa säkert till anslutningsklämman, genom att linda tråden runt stolpen och åtdragning med en skruvmejsel.

Kondensorn är en liten kapsel som hanterar några av belastningen av strömmen. Det ligger med ballastmotståndet i brandväggen. Installera det på samma sätt som motståndet. När det ligger på brandväggen, ansluta den negativa kabeln från tänd till terminalerna. Kör en annan tråd från kondensorn till negativa på spolen. Fäst på samma sätt som du gjorde med motståndet.

Med installationen av ballastresistorn klar, starta motorn och låt den gå. Du bör märka att motorn går jämnare, och utan någon form av tvekan. Det enda sättet att verkligen veta om eller inte ballastmotstånd gör sitt jobb, är att ta det för en enhet och se jämnhet attraktionen.