hur man ändrar u-bultar i ett fordon

Steg 1 – Säkra bilen på en plan yta

Steg 2 – Leta reda på U-bult som behöver bytas

Steg 3 – Ta bort Tryck

Steg 4 – Ta bort U-Bolt

Steg 5 – Ändra U-Bolt

U-bultar är fästanordningar som används i många projekt där ytan är avrundad. De är vanligt förekommande i många olika fordon, där de kan säkra U-fogar, bladfjädrar och avgasdelar, bland annat. För det mesta, som arbetar med U-bultar är ungefär samma som med någon annan typ av fästelement på din bil. Med rätt verktyg kan du enkelt ta bort eller byta ut dem. U-bultar i allmänhet avlägsnas med en lång uttag eller en skiftnyckel. Om du har problem med en U-bult i bilen, här är några åtgärder att vidta för att ta bort det.

Innan du arbetar på undersidan av bilen, se till att du parkera in på plan mark. Palla upp sidan av bilen genom att placera uttaget på ramen nära hjulet. När bilen är kapade upp, placera en domkraft stå under ramen så att det kommer att stödja vikten av den bil i stället för domkraften självt.

Om bladfjädrarna är lite lös, kan avgasröret skramlar eller någon annan buller tillskrivas lösa föremål, är chansen att det har något att göra med U-bultar. De kan vara lös, böjd, bröt eller helt borta. Men leta efter skadade U-bult så att du vet vilken storlek skiftnyckel eller uttag du behöver.

Om du arbetar runt bladfjädrar, hjul fjädrar eller ens avgaserna, kommer du att stöta viss press på bultarna. En U-bult har ett litet metallstycke som förbinder de två olika delar av “U” tillsammans med två muttrar. När detta är under tryck, kan det vrida metallpinnarna så att det är svårare att få nötterna bort. Använd en domkraft för att lyfta upp fjädrarna eller avgasrören medan du tar bort muttrarna.

Använd lämplig storlek av djup brunn uttag på en spärr och lossa muttrarna på U-bult. Gör en i taget och ta bort den helt och hållet. När du tar bort nötter, kan du ta bort metallstången mellan de två pinnarna. Lyft bort U-bulten ur sitt läge.

När den gamla U-bult har tagits bort, kan du vända processen att ersätta den. Ställ in den nya U-bult på plats. Placera metallstången på de två pinnar och lyft den så långt som möjligt. Placera muttrarna på den gängade delen av U-bult och dra åt med handen. Använd hylsnyckel eller skiftnyckel för att dra åt muttrarna tills de är tätt nog att den del är inte löst.

Steg 6 – Clean Up

Ta domkraften bort den del det var lyft och ställa ner försiktigt. Jack upp bilen igen och ta bort stödfoten. Sänk bilen tillbaka på marken noggrant och försiktigt.