hur man spraka måla väggar

Så här startar Du behöver

Steg 1: Rensa ut i rummet

Steg 2: Applicera Målare Tape

Steg 3: Contrast för bättre effekt

Steg 4: Träning före start

Steg 5: Börja arbeta på väggarna

Steg 6: Applicera latexfärg

Spraka färg och spraka måla väggar är en konst som har blivit mycket populärt och gör något dyster och vanliga ser vackra och antika. Detta är en enkel och lätt att lära sig teknik och kan prövas även med några tips och rätt material, som nu lätt tillgängliga i alla hem avdelning. En sprakande färg projekt är en övning i kreativitet och kan hjälpa anpassa invändiga utrymmen tillsammans med glädje och njutning för hela familjen.

Töm ut det rum du vill att spraka måla väggarna så att du kan arbeta utan några begränsningar och det blir ingen fara för alla möbler blir förstört. Se till att du placerar presenning över golvet för att skydda den. Ren och göra redo väggarna du kommer att arbeta på. Tvätta väggarna försiktigt med ett milt rengöringsmedel för att ta bort damm och oljig återstod.

Applicera målare tejp någon yta längs väggen som du vill skydda och inte måla. Bandet kommer att hindra din sprakande färg och glasyr formulär komma på ytor som du inte vill att måla. Efter målning är klar, är bandet lätt avlägsnas.

Välj en latexfärg som kontrasterar med färgen på väggen du arbetar på för bättre effekt. Om väggfärg är mörk, välj en ljus färg glasyr för en mer dramatisk effekt och liknande om väggen är ljusa, välj en mörk glasyr för en antik look.

Innan du börjar på din stora väggen, öva tekniken på en liten Gips eller något annat väggliknande material för att få kläm på penseln och måla så att du är bekväm med det och kan arbeta enkelt.

Starta genom att applicera glasyr färg på en pensel eller roller och arbetar färgen på väggen i endast en riktning. Kontrollera när du börjar tillämpa glasyren väggarna är rena och torra. Väggarna kommer att se mycket glänsande på denna punkt med glasyr. Täcka hela väggen och sedan vänta en timme för att torka innan du fortsätter med nästa steg.

Applicera latexfärg vid denna punkt på toppen av glasyr på dina väggar. Se till att penseldragen du använder är nu motsatt de som du använde vid tillämpningen av glasyr på väggarna. Dina väggar kommer att ge ett intryck av så snart sprickbildning som färgen börjar torka, lämnar väggen ser ut som det är från några antika plats och tid. För stora ser sprickor, tillämpa en tjock glasyr och för mindre tillämpa en ljusare skikt av glasyr. Det är alltid bäst att hålla sig till ett tunt lager av färg för en mer naturlig effekt.