hur man skär garage taksparrarna

Steg 1 – Rafter Längd

Steg två – Mätning av Rafter Angle

Steg 3 – Rafter Längd

Steg 4 – Skär

Du kan göra din egen taksparrarna, även om det är långt ifrån så enkelt som att köpa dem förklippt och monteras, och kräver mycket noggrann mätning och kapning. Du ska bara försöka detta om du är en erfaren snickare. Icke desto mindre, genom att göra det själv du har mer kontroll, och med vissa storleks byggnader, som du inte kan hitta pre-CIT takbjälkar, kan du behöva göra det själv.

Innan du börjar skära för taksparrarna du behöver för att göra ett antal mätningar och beräkningar. Det första man måste förstå är hur taklutning påverkar längden.

Börja genom att mäta bredden av byggnaden. Efter att ha tagit denna siffra, besluta om planen på taket. En 12/06 är standard, vilket innebär att taket stiger 6 inches i höjd för varje 12 inches i längd. Där bredden av byggnaden är 10 fot, hälften av det (där åsen står) kommer att vara 5 fot, eller 60 inches. Med en 12/06 stigning innebär detta att längden på taksparre måste vara 67 1/16 inches (formeln tas i drift multipliceras med sekant).

Börja med att ha styrelsen för bjälke (vanligtvis 2 fot, 6 tum med 12 fot tall) på plan mark. Mark på det övre högra hörnet av trä. Lägg en snickare fyrkantiga så styrelsen sitter inne torgets hack. Om du gör det här sättet längden av styrelsen kommer att vara på den långa delen av torget och bredden kommer att vara på den korta delen av torget.

Kontrollera bredden av träet. Om säljs som 6 inches, kommer det faktiskt vara 5 ½ inches. Gör en markering på längden av styrelsen, på motsatt sida till märket du har gjort, som är hälften mätning eller 2 ¾ inches. Ihop de två varumärkena du har gjort på taket bjälke. Med såg, skär längs denna linje. Upprepa för varje bjälke är du lägger upp.

Nästa sak att beräkna är längden på bjälken, som till stor del kommer att bestämmas av överhänget du planerar. Det enklaste sättet är att hålla bjälke mot åsen och se hur långt du vill att taket bjälke att hänga över kanten av byggnaden. Med det gjort, lägga bjälke ner igen.

I stället för att gå igenom mer komplexa beräkningar, rita en linje på uppfart som om toppen av taksparrarna vidrör åsen. Denna linje kommer att gå rakt ner och vara så lång från toppen av åsen till reglarna i byggnaden.

Härifrån dra en annan linje vid 90 grader som sträcker sig ut till styrelsen. Du kommer också att behöva veta hur bred inramning på byggnaden är. I detta fall, säg 2 inches. Där linjen möter i styrelsen, förlänga den med 2 inches. Rita en annan linje från detta går ner 90 grader. Klipp ut detta hack, och sedan skära ned på bjälken längs en linje parallell med den linje du har ritat.