hur man skär ett hål i gips

Steg 1 – Hang Intact Gips Första

Steg två – Mät Gips

Steg 3 – Mät Fixtur

Steg 4 – Planera Cut

Steg 5 – Inkludera Mätningar för match

Steg 6 – Klipp ut Shape

Skära ett hål i Gips är ganska lätt, för materialet är lätt och ger inte mycket motstånd mot en kniv. Tricket är dock att ta exakta mätningar så hålet du skär är exakt där du behöver det vara. När hängande gips, måste du klippa hål för armaturer, eluttag, ljuskopplingsboxar, brytare eller något annat sticker ut från en vägg. Följ dessa steg för att skära hål.

Om du hänger gips på en stor vägg utan ett hörn för att använda som en referenspunkt, börja med att hänga Gips ark som kommer att förbli intakt. Häng dessa ark upp till det område där du kommer att göra det första hålet. Å andra sidan, om du har ett hörn för att använda som en startpunkt, som kommer att räcka.

Försök att använda ett så stort ark som du kan för att undvika hängande många små bitar. Om det behövs, kan du klippa flera hål i ett stycke av gips.

Bestäm hur stor av ett ark du kan hänga. Positionera stycket på det sätt som det kommer att hängas. Mäta det horisontella avståndet från kanten av nästa stycke eller hörnet till kanten av fixturen. Notera det i blyerts på bit gips.

Nästa mäta det vertikala avståndet från golvet upp till botten av fixturen och notera det, liksom.

Notera dimensioner fixturen i fråga och markera dem på bit gips.

Låg bit gips upp mot väggen eller på golvet i det läge den kommer att hängas. Du vet avståndet från golvet till botten av fixturen samt avståndet från kanten till den närmaste sidan av fixturen. Ni vet också dimensioner fixturen själv. Sträck måttband ut det horisontella avståndet från sidokanten. Håll måttband stadig, rada din penna med tum märke föreställande avståndet från kanten till den närmaste sidan av fixturen.

Skjut bandet upp och ner, vilket gör en penna linje som du gör. Du vill ha det längre än längden av fixturen. Gör samma sak för det vertikala avståndet från bottenkanten till botten av fixturen. Om dessa två linjer skär kommer att vara nere till vänster eller höger (beroende på vilken riktning du mätte) av hålet.

Från dessa två linjer kan du fylla måttmarkeringar för hål. Använd skärningspunkten som referens. Om armaturen är 3 1/2 inches bred, göra en markering så långt från den vertikala blyertslinjen. Göra detsamma för den andra dimensionen.

Sträck ut måttbandet igen och rita två linjer med pennan från varje markering. Nu har du en fullständig rektangel på gips, en rektangel som anger exakta mått fixturen, korrekt avstånd från varje kant.

Sätt brukskniv i gips längs de fyra blyertslinjer. Var noga med att skjuta den exakt i linje. Klipp inte bortom varje skärningspunkt.

När du är klar med de fyra skär, knacka formen med gips hammare. Verket ska poppa ut. Rensa bort någon överhängande gips.

Placera plåten mot väggramen där det kommer att gå och kolla din noggrannhet. Om du gjorde allt korrekt, bör hålet rada upp exakt med fixturen. Om det är i linje, hålla bladet på plats som du kan fästa på bultarna med sheetrock skruvarna och gå vidare till nästa stycke.