hur man rengör en badrumsmatta

Rengöring en badrumsmatta är en enkel uppgift som måste utföras på en regelbunden basis. Rengöring badrumsmattor förhindrar tillväxten av mögel, mögel och andra skadliga bakterier som utvecklas i en våt och fuktig badrumsmiljö.

Det finns två typer av badrumsmattor: interna och externa. Interna badrumsmattor låg på bottenytan av badkaret, de ger dragkraft och minska sannolikheten för ett fall.

Externa mattor finns normalt på badrumsgolvet, som gränsar till badkaret och / eller toalett. Dessa mattor är ofta gjorda av material som är liknande till matta för att underlätta absorption.

Det mest effektiva sättet att rengöra externa badrumsmattor är att tvätta och torka dem i en maskin tvättmaskin och torktumlare. Det är absolut nödvändigt att badrumsmattor är helt torra innan de placeras tillbaka på golvet.

Interna badrumsmattor kan också tvättas och torkas i en maskin, men ofta gånger en cykel är inte tillräckligt för att rengöra den. Istället, ta en behållare som är stor nog att rymma den inre mattan (s) och fyll upp med 2/3 varmt vatten och 1/3 blekmedel.

Blötlägg inre mattan i blekningslösning för två eller tre timmar, skura vid behov med en borste innan lufttorkning och ansöka om ett nytt till duschen.