hur man köper virke

Avgöra vilken typ av Lumber du behöver

Se till att det är rakt

Kontrollera om Arches

Impregnering

När det är dags för nästa DIY projekt, kan du behöva handla timmer. Med en liten förståelse för grunderna, kan välja rätt kort vara en mycket enkel uppgift.

Hur du planerar att använda din timmer kommer att avgöra vilken typ du behöver köpa.

För vissa projekt, kommer utseendet på trä vara viktig. Till exempel kan du göra ett skåp eller möbel som kommer att färgas eller lackas. I detta fall väljer virke som är graderad “premium” eller “välj”. Dessa termer hänvisar till en bit av virke brist på kvisthål, oattraktiva färgvariationer eller andra stora brister,. För andra projekt, träets utseende kommer inte så mycket eller om du planerar att måla träet. Under dessa omständigheter, välj “vanliga” kvalitet bitar av virke. Gemensam klass virke kan innehålla brister, men det är mycket billigare än premium eller välj kvaliteter.

När du väljer virke, se till att bitarna är raka, inte skev eller alltför böjda. Testet kan kräva lite övning.

Om virket verkar vara böjd eller skev – välj en annan pjäs.

Låg virkesstycke på ett jämnt underlag eller golvyta. Båda ändarna av träet ska ligga plant på ytan, och det bör inte finnas några bågar eller valv synliga. Se till att det inte finns några bågar eller valv i mitten av trä samt. Veden ska vila helt platt på en nivå golvyta.

Om du kommer att använda virket utanför, eller om virket kommer att utsättas för väder och vind, så ska du välja bitar som har specialbehandlats för att motstå buga och skador som orsakats av vatten. Denna typ av virke i allmänhet helt enkelt kallad “behandlat virke” eller “vattentät timmer.” Kom dock ihåg att dessa bitar kan vara dyrare att obehandlade brädor.