hur man kontrollerar en brytare

Steg 1 – Initial Check

Steg 2 – Kontrollera om en kortslutning

Steg 3 – Testa panelen

ämnen

Om du är som de flesta människor, är chansen att enda gången du även titta på din effektbrytare är när du resa kretsen i ditt hem och måste återställa omkopplaren för att återställa strömmen.

Men en brytare är inte bara en bit av ditt hem kraftmatningssystem för dig att resa bort och vända på. En brytare primära funktion är som en säkerhetsanordning. Det är bryter strömmen i huset om alltför mycket ström flyter genom din ledningar vid ett och samma tillfälle. Så det är viktigt att kontrollera brytaren även när strömmen verkar vara flyter fint att se till att brytaren är i god form. Det rekommenderas att du kontrollerar din panel var tredje månad eller så för att hålla dina kablar och din familj.

Om du har löst ut en krets, använd följande information för att vägleda dig genom en fullständig inspektion för att få ditt system igång igen.

Se först till att brytaren har inte bara löst. Om någon av omkopplarna är i läge OFF, bara byta dem tillbaka till läget ON. Om detta löser problemet, brytaren fungerar bra. Om inte, måste du utföra fler tester för att se vad problemet är.

Slå brytaren helt till läge OFF, sedan flytta tillbaka till läget ON. Om det inte stanna på eller om det finns ett surrande ljud när du slår på den, dra kabeln ur brytaren och upprepa. Om detta är fallet, kommer det troligtvis ett problem med ledningarna.

Ta bort kabeln från brytaren. Testa aktiva brytare med voltmetern. Om det finns spänning, brytaren fungerar bra, vilket innebär att problemet är med panelen, och du kommer antagligen att ersätta den. Om det inte finns någon spänning, problemet ligger troligen i brytaren själv.

Använd Wiggin s Tester fäst mellan skruven och jord i panelen. Om testaren inte körs, betyder det att brytaren är felaktig och bör bytas ut.

Ett annat sätt att testa brytaren för att se om det är dåligt är att flytta sin ledning till en annan brytare för att se om det fortfarande fungerar. Detta är det enklaste och mest effektiva test. Du måste se till att båda brytarna är avstängda när du flyttar tråd, vrid sedan den nya brytaren. Om den nya brytaren har fortfarande ett problem, betyder det att ledningarna är felaktig. Om den nya brytaren fungerar bra, innebär detta att den tidigare breaker hade problemet.

En sista test du kan göra är att testa det med en Ohm-meter. För att göra detta, vrid först strömbrytaren och ta sedan bort den, slå på den igen, och använda ohm-mätare för att kontrollera mellan dess skruv och bussklämma. Om det finns en läsning över 5 ohm, innebär det att brytaren är defekt och måste bytas ut.