hur man demontera en badtunna

Steg 1 – kontakta tillverkaren eller Manuell

Steg 2 – Koppla och Koppla

Steg 3 – Driftutrustning Pack

Steg 4 – Ta bort Utrustning Pack

Steg 5 – Töm och paket utrustning Pack

Steg 6 – Avtappnings Återstående vatten

Steg 7 – Flytta Hot Tub

andra överväganden

Om förbereder sig för att flytta hus eller om du behöver en badtunna reparation, är det viktigt att veta hur man på ett säkert sätt ta isär maskinen. Varje badtunna är annorlunda, så du kommer att behöva rådfråga din manual att veta exakt hur modellen fungerar och det rätta sättet att hantera det.

Inte varje badtunna kommer att avvecklas på samma sätt. Kontrollera din bruksanvisning eller ring tillverkaren för att få specifik information om din modell. Notera särskilt hur kablar och ledningar ansluter elektriskt så att du kan ångra dem innan du flyttar din badtunna.

Efter att ha studerat hur din badtunna är ansluten till gasledningen, värmaren och eluttagen gå runt och börja koppla ur och koppla dessa poster. När du har demonterat de elektriska aspekterna av din badtunna säkert, kan du fortsätta.

Om du flyttar din barrel till ett nytt hem eller plats, är det starkt rekommenderat att du har din utrustning pack service. Utrustningen pack är värmaren, filter, pump, fläkt, och elektriska och VVS-enheter. Normalt väger cirka 40 pounds, är det bult med skruvar.

När du har haft utrustningen pack service, kan du avgöra om det ska tas bort. Om du inte tar bort det, det finns en god chans att det kommer att skadas i flyttprocessen. Vissa modeller är dock inte kräver avlägsnande och bör i själva verket lämnas på. Det är viktigt att kontrollera den manuella eller ring tillverkaren av specifika barrel att ta reda på svaret.

Om du har fastställt att du behöver ta bort utrustningen pack, försiktigt isär den och se till att alla objekt dräneras väl. Du kommer att behöva packa den separat och använda skyddande dämpning så att den inte skadas.

De flesta badtunnor har en slang haklapp avlopp som ansluts direkt till en trädgårdsslang. Om du aldrig har dränerat det själv, handboken för instruktioner. När en badtunna har tömts, oftast har det fortfarande cirka fem liter vatten inuti. En våt-torrdammsugare är det mest bekväma sättet att få resten av vattnet. Om du inte är helt tom barrel, kommer det att läcka under flyttprocessen.

Det är allt! Din badtunna bör vara redo för flytten.

Om du ska flytta din barrel ett kallare klimat, eller om temperaturen kommer att vara runt frysning under tiden för ditt drag, bör du tömma hela rörsystemet. Detta sker med hjälp av en högtrycks vakuum, vilket kommer att avskräcka rör skador. Denna process är riskfyllt och komplicerat och bör inte göras utan erfarenhet. Om du inte känner dig bekväm att försöka det, ring din badtunna återförsäljare eller flytta för att ordna för att detta ska ske.