hur man bygger staplade sten stödmurar

Steg 1: Bestäm var

Steg 2: typ och storlek av stenar

Steg 3: Beräkna mängden stenar du behöver

Steg 4: Konstruera Trench

Steg 5: Göra Struktur

Staplade sten stödmurar är ett trendigt gammal, relativt billig och intrikat vackert sätt att lägga till det estetiska överklagande av din trädgård eller gård. Dessa väggar har ett inslag av oegentligheter och friskhet som lägger unika och en känsla av balans i din bakgård eller trädgård. Trä och betong kan också användas, men de vanligaste stödmurar är gjorda av stenar av olika typer och storlekar.

Att bygga en staplad sten stödmur är måttligt enkel, och använda de verktyg och stegen nedan kan du bygga en sten stödmur allt själv.

Innan du köper material eller påbörja byggandet, är det viktigt att du följer ditt hus och bestämmer var du vill stenmuren. Efter dessa observationer och beslut har fattats, för att använda sprayfärg göra en grov skiss över var du önskar att bygga muren.

Det finns olika alternativ som finns i stenar, så måste du bestämma vilken typ av sten som du vill ha för din vägg och sedan köpa dem. Stenar för stenmurarna finns i tre former: stapling (som är flata stenar), fält (som är runda stenar) eller klädd (som bearbetas och färdiga stenar). Dessa former av stenar finns i fyra grundtyper: hörnsten, bas sten, blandade stenar och mössa stenar.

När du har beslutat om vilken typ av stenar som du vill använda, är det viktigt att bestämma mängden stenar din vägg kommer att kräva. För att beräkna detta, fastställa måtten på din planerade väggen och göra inköp enligt höjd, bredd och längdkrav.

Efter att ha köpt stenarna, anpassa sina former i termer av storlek och form (om och när det behövs) med grundläggande verktyg som en hammare och en sten mejsel. När stenarna är den önskade formen, gräva ett dike för basen av din vägg med hjälp en spade eller spade. Helst bör diket ha ett djup på 8 inches mer och en bredd på 3 inches mer än de planerade dimensionerna hos väggen. Krossade filmvisningar kan användas för att fylla upp diket, medan en snickare nivå bör tillämpas för att jämna ut filmvisningar och föra dem i linje med den angränsande markytan.

När diket är inställd, ta stenarna till platsen för konstruktion och börja med dess formulering. För att lägga till en särskiljande beståndsdel, försäkra sig om att väggen är utformad med stenar i olika storlekar, men samtidigt se till att de stora och tunga stenar (capstones) är placerad på toppen för att ge fasthet och stabilitet till strukturera. Placera stenarna som sådan att flera täcka upp hela den vertikala bredden av väggen, och när två stenar är placerade tillsammans i ett enda skikt, vara säker på att en sten i det översta skiktet är placerat precis ovanför leden. Dessutom rekommenderas det att relativt stora stenar placeras runt kanterna, en slips sten ligger efter varje 3 feet, och mellanrummen mellan stenarna är fyllda med krossad screening.