hur man bestämma vad fönster är rätt för dig

Jaye Lewis är en frilansande författare och bidragsgivare till 15 böcker i Chicken Soup för själen serien. Jaye är en produktiv författare som täcker så skilda ämnen som trädgårdsarbete, inredning, hälsa, och djur. Hennes artiklar har publicerats på webben, tryckta tidskrifter och böcker.

Om ögonen är fönstren i själen, då fönster är själen i hemmet. Inget slår blues som en vägg full av fönster på en grå vinterdag. Det finns bevis för att fler fönster, eller effektivare fönster, även kan bidra till kontroll av Seasonal Affective Disorder (SAD), en depressiv sjukdom som drabbar många människor under vintern, särskilt i norr. Och för resten av oss, fönster lyfta helt enkelt våra andar, som vi in ​​i ett rum som är strålande med naturligt ljus.

När vi köpte vårt drömhus åtta år sedan, tillsammans med sitt läge, sin vackra kök, och dess öppna planlösning, fanns det tre huvudsakliga säljargument

Ingenting säljer ett vackert hem som massor av ljus. Ingenting slår en potentiell hem-köpare iväg som en mörk och dyster interiör. Men hur viktigt är windows? Har de ett annat syfte? Du satsar de gör. Windows är den enskilt viktigaste investering du kan göra i ditt hem.

fönster Basics

Läckande fönster. Enligt Department of Energy, fönster som läcker är inte bara ineffektivt, de faktiskt kan höja husägare energikostnader med 25 procent. Byte dragiga fönster med dubbla eller tredubbla-spröjsade, isolerade fönster kan spara 15 procent på elräkningen det första året. Inkludera värmebeständiga beläggningar och lufttäta ramar, tillsammans med Energy Star-betyg, och du kommer att spara ännu mer.

Minska bullret. Inte bara kommer grannarna inte längre kunna höra dig, men du kommer inte längre att kunna höra dem. Isolerade fönster kan minska yttre buller dramatiskt, inspirera dig att skapa din egen atmosfär, spela din egen musik och sjunga på toppen av dina lungor!

Förväntad livslängd. En välgjord fönster med full isolering, enligt de flesta tillverkare har en livslängd på cirka 20 år. Om de läcker luft eller om fönsterrutor samla fukt, is eller frost, måste de bytas ut.

Takfönster. Inget slår ett takfönster för att fylla ett rum med ljus. Däremot kan takfönster göra mycket mer. När solen slår genom takfönstret, stäng av värmen i rummet. Korrekt placerade takfönster kan faktiskt minska dina uppvärmningskostnader vinter, och de ger 30 procent mer ljus än vertikala fönster.

Typer av fönsterkarmar

Vinyl ram. Vinyl är den mest prisvärda ram, och det är lite underhåll. Men de brukar komma endast i vitt och färg kan blekna med tiden.

Aluminiumram. Dessa ramar är starka och mycket prisvärd. De är också lågt underhåll, men de är inte tillförlitliga isolatorer av värme eller kyla.

Massiv träram. Inget slår trä för skönhet och isolering, men det är dyrt, måste upprätthållas, och det är mer mottagliga för svullnad och sprickbildning.

Aluminium eller Vinyl Clad Frame. Denna ram är top of the line och den dyraste. Med trä på insidan och aluminium eller vinyl på utsidan, både isolerar och hjälper till att minimera överföringen av värme och kyla. Den yttre skalet gör också denna ram lite underhåll.

Sammansatt ram. Detta upp och kommande produkt verkar vara hopp om framtiden. Det är starkare än trä eller vinyl, och dess pris ligger någonstans mellan de två. Det kan också målas för att matcha hem färgschema.

Stilar av Windows

Enkel och dubbel-Hung. Dessa fönster har klassisk stil, vilket är bekvämt för lyft och lutning, vilket gör rengöringen lättare. De inte skymmer sikten inte heller skjuter på uteplatser eller verandor. Tips: Om du vill ha massor av ljus, men du har inte råd snygga fönster, fylla en vägg i ditt hus med “färdiga” fönster. Det ser dramatiskt, är billigare, och du kommer fortfarande att få din vägg av ljus.

Glidande. Dessa fönster är bra för källare. Vanligtvis ena sidan är fast, och de andra glider. Vissa stilar glida från båda sidor, även om jag har funnit att det är lättare att klämma ett finger med dubbla segelflygplan, så var försiktig med små barn.

Casement. Dessa fönster öppnas med en vev. De är bra för över en diskho, där en dubbel eller enkel hängde gör det nästan omöjligt att både böja och driva upp. Jag älskar romantik i dessa vackra fönster, som är mycket populär i europeisk stil arkitektur.

Fast. Den gamla bilden fönstret har kommit långt. Den fasta fönster kan vara en av de vackraste sätt att ta in ljuset. Ofta skapa fantastiska mönster över hela rummet, när solen går upp och ned, det är de fönster som välsigna dig med det otroliga utsikt över sjön. Ingenting säger drama som en stor, vackert inredda fönster.

tekniken går framåt

Framstegen inom fönsterteknik idag är inget annat än häpnadsväckande. Vem skulle ha trott att du skulle kunna göra så mycket med glas. Några av de mest banbrytande skapelser är följande

Alla dessa villkor kan tyckas vara ett främmande språk, men det är viktigt att vi ber om dessa alternativ, insistera på en förklaring från entreprenören, och förhandla offererat pris för våra hem nya fönster, eller i synnerhet för den nya huset vi köper. Windows utgör omkring 15 procent av en genomsnittlig hem väggyta. I en tid där uppvärmnings- och nedkylningskostnader skjuter i höjden, fönster med den mest avancerade tekniken bara kan vara den bästa pengar du någonsin har tillbringat.