hur man tar hand om trävägg dekorativa paneler

Steg 1 – Ta bort damm som samlats

Steg 2 – Torka med en lämplig Cleaner

Steg 3 – täcker mindre repor på ytan

Steg 4 – polska och bibehålla ytans regelbundet

När den installeras på väggar, tillägger trä dekorativa paneler en varm och inbjudande vädjan till den övergripande atmosfären. Det är också slitstarkt och lättskött. Om du tar väl hand om din trävägg dekorativa paneler, kommer det att pågå under många decennier, lägga till skönheten i ditt hem. regelbunden skötsel och underhåll ökar även hållbarheten och segheten hos trä.

En allmän damning av ytan är det mest frekvent rengöring uppgiften förknippad med vården av dekorativa träpaneler. bara torka ner ytan av paneler med en mjuk trasa. Detta kommer att hålla damm ansamlas på träet, så att rengöringen alltid lätt. Du kan också använda borste på dammsugaren för att nå hörn och områden som är svåra att komma åt.

För att undvika permanent skada på trä, alltid använda specialiserade rengöringsmedel gjorda för trä. Följ instruktionerna på förpackningen om du använder en trä renare. Men om du har emalj finish som har målats på, kan du testa en god kvalitet allrengöringsmedel på ytan. Om du använder en allrengöringsmedel eller milt rengöringsmedel, blanda det med vatten enligt kravet. Se till att du testa ett litet område av paneler, som inte är alltför iögonfallande.

Applicera rengöringsmedel på testområdet med en svamp. Torka med en mjuk trasa för att polera ytan. Efter rengöring av testområdet, låt det torka ordentligt så att du kan se det totala resultatet. Om det finns någon missfärgning, undvika att använda den testade produkten för rengöring.

Använd aldrig starka rengöringsmedel eller slipmedel på en trä. Om det finns sprickor i paneler, var försiktig med vatten, eftersom det kan sugas upp och kan skada trä i det långa loppet. Torka med en mjuk trasa omedelbart och polera ytan för att bibehålla lyster och glans. Detta kommer också att förhindra vatten fläckar och linjer på ytan.

Du kan använda trä kitt för att täcka små sprickor och hack på ytan av träpanel. Använd små mängder och arbeta noggrant för att hålla konstruktionen intakt. Täck kitt med en matchande bets. Applicera en mycket liten mängd träbets initialt och sedan öka mängden och färgkoncentration som behövs. Använd en bomullstuss för att använda färgen. Använd en mjuk trasa för att polera ytan efteråt. Detta kommer också att avlägsna eventuellt överskott av färg och även i ansökan.

Förutom vanlig dammtorkning och torka, tillämpade en polska på träet gör underverk till den totala yta och hållbarhet trä. Om målet förblir ogenomträngligt, kommer det att hålla fukt och skydda träet under många år.