hur man skär syntetisk skiffer takpannor

Steg 1 – Använd en Shingle Cutter för upprepad raka snitt

Steg 2 – för raka vanliga Cuts Använd en mattkniv

Steg 3 – för böjda eller udda formade Cuts Använd en sticksåg

Syntetisk skiffer tak är ett bra alternativ till de verkliga skiffer bältros som skärs ut från stenen. Inte bara är syntetiska skiffer plattor billigare, de väger också mycket mindre än verklig skiffer. Denna reducerade vikt gör den lättare att arbeta med och säkrare eftersom taket inte behöver stödja så mycket vikt. Real skiffer tak måste skäras med en våt såg på grund av dess densitet och tendens att spricka lätt. Syntetisk takläggning kräver dock mycket liten ansträngning att skära. Här är några enkla steg som förklarar hur man bäst gör många olika typer av nedskärningar i syntetiska skiffer takpannor.

För vanliga raka snitt är det enklast att använda en asfalt singel kärare. Montera kniven på taket och skjuta ledaren till önskat djup. Sedan trycker du på syntetiska skiffer kakel stadigt mot styr att säkerställa snittet är helt rak. Slutligen, sänk skärarmen att klippa kakel i två delar. Låt guide på önskat djup för att snabbt utföra denna nedskärning om och om igen.

I händelse av att endast ett fåtal plattor behöver skäras till en viss storlek, kan en mattkniv. Använd ett måttband för att bestämma exakt var snittet ska vara på brickan och sedan markera den med en markör. När plattan är markerad, lägger en rak kant (en linjal, T-kvadrat eller måttstock till exempel) på toppen av märket och över plattan för att garantera snittet är rakt. Använd en liten c-klämma för att säkra rak kant till plattan. När den raka kanten är fäst vid plattan så att den inte kan röra sig, använda en brukskniv för att skära utmed den linje som drogs. Skär längs samma linje några gånger för att se till att snittet är tillräckligt djup för att bryta rent i två delar. Slutligen ställer plattan ner på en plan yta så att den skurna linjen är vid kanten av ytan och den del av plattan tas bort hänger över reli. Enkelt tillämpa tryck på den del av plattan som hänger över kanten och det skulle bryta rent i två delar.

Först använder en markör för att rita formen av snittet på kakel. Ställ in kakel på en plan yta med den del som kommer att skäras hängande utanför sidan. Detta är så sågen inte av misstag skär genom ytan som ligger under plattan. Slå sedan pusslet på och, medan du håller plattan stadigt med ena handen, använd att såga längs linjen som gjordes med markören.