hur man skär plexiglas

Steg 1 – Framställning

Steg 2 – Välj rätt Saw

Steg 3 – Använd Säkerhetsåtgärder

Steg 4 – Var försiktig med värme och smält

Steg 5 – Avsluta

ämnen

Plexiglas är en typ av akryl även känd som Lucite eller polymetylmetakrylat (PMMA). Medan plexiglas kan appliceras på en annan yta som en beläggning eller ett harts, det ofta säljs i arkform som dess klart utseende och låga vikt gör den ett hållbart substitut till färdiga glaset.

Däremot kan skära plexiglas för att passa dina individuella fönster eller projekt vara knepigt. Även om det är mer flexibelt än glas, det är också mer benägna att splittra, chip, repa, och med smälta när de hanteras och bearbetas felaktigt. Av denna anledning är korrekt skärning viktigt. Se följande instruktioner för att klippa plexiglas och få bästa möjliga resultat.

Börja med att mäta den del du vill klippa ut, med hjälp av ett måttband eller linjal. Använd en penna och en linjal för att markera linjen längs vilken du kommer att skära direkt på större ark plexiglas.

Om du kommer att använda en bänk såg eller cirkelsåg, ta bladet i sågen. If har medel eller grova tänder, ändra det till en som har fina, crosscut tänder. Detta kommer att bidra till att förhindra flisning som bladet skär genom plastfolie.

På grund av risken för plast smälter på grund av värmen i en snabb rörelse blad, bör du använda en rulla såg om du har en. Denna såg producerar en låg nivå av värme i jämförelse med andra alternativ såsom en bandsåg, bordscirkelsåg, eller cirkelsåg. En tabell såg fungerar bättre om du klipper din pjäs från ett större ark av plexiglas, men se till att du använder ett blad med fina tänder – företrädesvis en med åtminstone 10 tänder per tum eller finare. En plywood blad brukar fungera bra.

Förutom de uppenbara säkerhetsrisker som följer med motorsågar, som kan mildras genom att läsa och följa alla användarinstruktioner, är farlig på annat sätt skära plexiglas.

I händelse av splittring eller flisning, kan lösa spån av plexiglas kastas av sågklingan och kan bli inbäddad i dina ögon eller hud. Att förhindra att detta händer, skyddsglasögon, handskar och en långärmad tröja när du sågar plasten.

Såsom angivits, den snabba rörelsen hos en spinn sågen alstrar en stor mängd värme, vilket är ett problem eftersom plexiglas smälter lätt. Den enklaste lösningen är att se till att du använder en såg som har en justerbar hastighet, såsom en sticksåg.

Använder en långsammare hastighet för att undvika smältning av plasten, och använda en snabbare hastighet för att undvika urflisning. Du kan behöva öva på en bit av plexiglas du planerar att göra sig av med. Hitta de bästa hastighet som varken kommer att smälta eller chip plasten.

Ett annat alternativ för att undvika att smälta plasten är att använda en sprayflaska med vatten i den. Som sågklingan skär genom plastarket har någon rikta en kontinuerlig stråle av vatten på arket där bladet skär genom plast

Även med den mest försiktiga sågning, kommer du att se grova eller skarpa kanter på den del du skär. Du kan jämna dessa kanter med en fin kvalitet av sandpapper.

Detta är dock en pricken. Din prioritet hela skär projektet ska vara säkert att få skarpa, konsekventa nedskärningar och kanter.