hur man skär dörröppningar i gips med en spiral såg

Steg 1 – Att mäta som sågar en lös Gips Sheet

Steg 2 – Överföra Mätningar på din Gips Sheet

Steg 3 – Förbereda Spiral Saw för Cutting

Steg 4 – minska din Öppning

Steg 5 – Skära ut en öppning i en installerad Gips Sheet

För husägare som planerar att skära en dörröppningen i en bit av gips, kommer en spiral såg att göra jobbet snabbare och mindre benägna att misstag. Att skära en dörröppningen i en gipsvägg ark som redan har fästs på väggen, kommer du antagligen inte ens göra någon mätning. En spiral såg tillåter dig att göra snabba, exakta snitt, före eller efter att fästa din gips ark. Följ instruktionerna nedan för riktlinjer som hjälper dig genom din dörr skär projektet, en gips ark som är fäst och en som inte är ansluten.

Att skära en öppning i en gipsvägg ark som ännu inte är ansluten till väggreglar och inramade dörröppningen, mäta bredden på öppningen i dörrkarmen du ska täcka med gips ark. Mäta både öppningens övre och nedre bredder. Förutsätt inte att de kommer att vara samma mått. Mäta avståndet från taket till golvet på både den vänstra sidan av ramen och den högra sidan. Anteckna alla dessa mätningar i din anteckningsbok.

Med hjälp av en byggare kvadrat, linjal och penna, rita på utsidan av din Gips ark mätningarna från den bärbara datorn. Var noga med din ritning görs på utsidan av arket. Annars kommer ritningen vändas, och, om din dörr är inte perfekt kvadrat, kommer gips bit du klipper inte passar.

Placera guidepoint bit in i spiral såg. Följ instruktionerna från sågens tillverkare. Justera lite för en skärdjup som kommer att matcha tjockleken på gips ark. Lägg ¼ tum, för att vara säker på att du kommer att skära fullständigt genom gips ark.

Slå sågen och tryck på bit punkten mot ytan av gips, någonstans i mitten av utrymmet kommer du att klippa ut. När biten har trängt arket, styra sågen till den vertikala linjen som representerar den vänstra sidan av dörröppningen. Guide sågen uppåt längs den här linjen tills sågen har nått den översta raden. Sedan styra sågen över den översta raden, till höger i den vertikala linjen, och över botten av arket, tills du har avslutat din utklipp.

Med såg påslagen sätter biten genom gips och i mittpunkten av gips blad som har fäst på väggen ram. Guide sågen kvar tills det har skurit över arket till vänster utanför ramkanten. Nu, styra skärsågen uppåt, följer den inre kanten av den vänstra ramkanten, till den övre plattan. Sedan flytta åt höger tills sågen möter högra innerkant av dörröppningen. Guide sågen runt insidan omkretsen av dörröppningen tills du har klippt ut öppningen.