hur man rengör en värmepump pole

Steg 1 – Prep din värmepump

Steg 2 – Börja rengöring av dina Spolar

Steg 3 – Applicera din finputsning

Om du har en värmepump spole som är i behov av en grundlig rengöring, kanske du undrar hur man ska administrera det. Om så är fallet, läs vidare för att lära dig allt du behöver veta om rengöring värmepumps spolar.

Innan du kan börja rengöra värmepump spolar, måste du ta några försiktighetsåtgärder. Börja detta steg genom att koppla din värmepump och ditt luftkonditioneringssystem från ditt hem elförsörjning. När man arbetar med elektronik, bör säkerhet alltid vara högst upp på din prioriteringslista, så se till att inte hoppa över detta avgörande steg.

Efter nödvändiga kopplingar har gjorts, måste du ta bort kondenseenhetens lock. Några covers kan tas bort genom att helt enkelt skjuta dem på sin plats, medan andra hålls på plats med skruvar och kommer att behöva tas bort med hjälp av en skruvmejsel. När kondenseenhetens lock har tagits bort, sätter ner på ett säkert ställe under hela reningsprocessen.

Efter att ha gjort dina förberedelser, är du nu redo att börja rengöra värmepump spolar. Starta detta steg genom att producera en rengöringslösning med varmt vatten och en mild märke av tvål. Efter blandning rengöringslösning, börja tillämpa det på dina spolar med hjälp av en svamp eller disktrasa. När lösningen har blivit grundligt tillämpats, låt det sitta i fem till tio minuter.

Nu när din rengöringslösning har haft gott om tid att ställa in, måste du skölja den. Detta steg kommer att kräva hjälp av en slang, särskilt en med ett justerbart munstycke. Börja sköljningsprocessen genom att justera munstycket till ett av dess måttliga eller låga inställningar och fortsätt sedan att kraftfullt skölja bort tvålpolarna. När du utför detta steg, se till att vattentrycket inte är för högt, så högt vattentryck det riskerar att böja värmepumpens värmeväxlings fenor, som ligger i omedelbar närhet av din värmepump spolar.

Du är nästan klar. Nu när dina spolar har noggrant tvättas och sköljas, måste du don en extra tjock par skyddshandskar och fortsätt att manuellt ta bort alla stora bitar av skräp från närheten av din värmepumps spolar. Efter eventuella kvarvarande skräp har tagits bort, använd din slang för att ge dina värmepump spolar en sista kraftig sköljning.

När slutsköljning har utförts, kan dina värmepumpen spolar och det omgivande området för att ha gott om tid att lufttorka. När spolarna har helt torkat, sätt tillbaka din kondense enhetens lock. sedan återställa strömmen till värmepumpen. Om allt gick enligt planerna, bör din nyligen rengjorda värmepump spolar arbeta med maximal effektivitet.