hur man kompostera löv

Steg 1 – Rake dina Löv

Steg 2 – Ta bort löv från dina rabatter

Steg 3 – Sweep Patios & Gångvägar

Steg 5 – Lägg bladen till Mulching Bin

Steg 6 – Använd kompost

Att lära sig att kompostera löv är ett bra sätt att rengöra bladen från din gård och skapa organisk inkapslingsmaterialet samtidigt. Med nuvarande push för återvinning och en grönare jord, är detta ett bra sätt att du kan göra din del för att minska avfallet och återvinna något som du annars skulle avfall.

Att ha en kratta fest med familj och vänner kan vara ett bra sätt att få ett blad kompostering lugg började. Om du har en liten gård, kommer en traditionell gräsmatta raken vara din bästa metoden för blad borttagning. Men om du har mer mark eller vill ha hjälp att lyfta bladen när de är samlade, kan du överväga att investera i en av de många specialiserade verktyg som skapats för detta ändamål. Kolla in dina alternativ på din lokala hem förbättring eller trädgårdsarbete butik.

Här är hur du kommer igång kompostering dina blad nu

Rake alla blad i din trädgård med undantag av eklöv. Om du har ekar måste du köra dem genom en dokumentförstörare första, även om alla andra typer av blad som ackumuleras i din trädgård kommer att göra stor trädgård kompost. Det är viktigt att ta bort bladen snabbt från din gård för att inte gula gräset nedanför och gör det utsatt för sjukdom.

Det är viktigt att få bladen av dina rabatter. Om den lämnas där, kan dessa skada gräs och kväva små anläggningar.

Använd en kvast att sopa alla gångbanor eller uteplatser och flytta bladen till komposten.

Steg 4 – Strimla Waxy Löv

Alla stora, vaxartad blad tar längre tid att bryta ner i en kompost. Eklöv och andra blad med en vaxartad utseende måste strimlas eller pulvriseras för att accelerera deras nedbrytning.

Lägg alla löv och annat organiskt material till mulching bin. Vissa blad ruttnar ned långsammare än andra så det är bäst att kompostera stora kvantiteter ensam. Använda ruttnade blad är också ett bra komplement till din kompost och jordblandningar, så bli inte avskräckt om några av dina blad inte komposteras fullständigt som de fortfarande kan ge värdefulla näringsämnen till din trädgård.

När bladen har sönderdelas till kompost, vanligen cirka 3 till 6 månader beroende på vädret i ditt område, kan du använda denna kompost för en mängd olika applikationer i din trädgård eller gård. Det kan blandas in i din trädgårdsarbete eller planteringsjord för näringsämnen för dina växter i stället för gödsel, eller det kan användas för att kompost runt växter eller buskar i din trädgård. Detta alla naturliga, närings packade kompost hjälper dina växter att växa och frodas året enbart med hjälp av avfall du annars skulle förfoga över.