hur man decoupage tyg: 4 tips

Steg 1 – Förbered

Steg två – Cut

Steg 3 – Lägg

Steg 4 – Lim

Att veta hur man decoupage tyg är något som är mycket viktigt när det gäller att dekorera ditt hem och möbler. Du kommer att finna att kunna decoupage tyg gör att du ska kunna tillämpa den på allt från bilder till tyg. Möjligheterna är oändliga när du lär dig att decoupage tyg. Se till att du vet hur man gör detta innan du börjar, eftersom det kan hamna mycket rörigt och förvirrande om du inte först lära sig att göra det innan du faktiskt börjar.

Det första som du kommer att behöva göra när du kommer till decoupage tyg är att se till att de möbler som du arbetar med är både tydlig och nivå. Du kan behöva slipa ett område för att se till att detta sker. Rengör det och ha det helt torrt innan du börjar. Du behöver detta göras så att limmet kan väl göra sitt jobb.

När du skär tyget som du kommer att decoupage, kom ihåg att det kommer att sträcka. Detta innebär att man mäter den och börjar skära, klippa lite mindre än vad du faktiskt behöver det vara. Se till att du gör det rätt första gången som tyget blir mycket svårt att klippa efter att den har decoupage. Också vara helt säker på att det inte finns några slitna ändar som detta kommer att göra projektet ser rörigt och oavslutade.

När det gäller att lägga till decoupage tyg finns ett par olika sätt som du kan gå om det. Du kan lägga limmet själva tyget eller så kan du lägga till den möbel. De flesta tror att det är lättare att lägga limmet på ytan av möblerna innan du börjar. Detta gör att du ska kunna flytta runt på tyget på ett sätt som du tycker passar. När du har det på ett sätt som du vill att det ska vara, kan du lägga till limmet och sätta den på plats. Men båda hållen är helt acceptabelt. Det hela handlar om vad som fungerar bäst för dig.

När du lägger limmet, kommer du vill vara säker på att du lägger rätt mängd. Du vill inte lägga så mycket att det kommer ut längs sidorna eftersom detta är något som kan vara ganska rörigt. Men du vill att det skall finnas tillräckligt så att decoupage kan hålla sig till ytan. Lägg till en bra mängd för att hela området som du täcker och ge det tid att torka innan du försöker att göra något med det. Flytta det innan färgen är torr är något som kan sluta förstöra det arbete som du just lagt ned på det.