hur man bygger aluminium markiser

Steg 1: Mät Windows för placering

Steg 2: Fäst Väggfästen till fönsterkarmen

Steg 3: mät och kapa Tältstaiv

Steg 4: mät och kapa aluminiumplåt

Steg 5: Skär och Fäst triangulära sidopaneler

Steg 6: Vård av aluminium Markiser

Aluminium markiser är bland de mest hållbara och attraktiva markiser du kan bygga. De kommer att hålla ditt hus svalt i varmt sommarväder, och de kan stå emot alla typer av väder, med minimal skötsel. De är lätta att rengöra med en mopp och en trädgårdsslang. Följ dessa riktlinjer för att bygga aluminium markiser för dina fönster.

Steg 1: Mät Windows för placering

Mät bredden på fönstret och tillsätt 4 inches till den totala bredden för att hänga den på rätt sätt på fönsterramen. Mäta den totala längd du vill att det ska täcka genom att förlänga en linje utåt från fönstret vid en 90 graders vinkel mot den vertikala sidan av ramen. Markisen måste nå från den punkten till toppen av fönsterkarmen.

Steg 2: Fäst Väggfästen till fönsterkarmen

Fäst en väggfästet på sidan av fönsterkarmen, där den översta av markisen kommer att vara, med galvaniserade stål skruvar som är rostbeständig. Använd snickare nivå för att markera placeringen av den andra konsolen så de två är i nivå. Anbringa den andra väggfäste på ramen.

Steg 3: mät och kapa Tältstaiv

Klipp 2 aluminiumram stänger 4 fot lång. Dessa kommer att fästa sig vertikalt mot fönsterkarmen. Fäst dem vid fönsterramen nedanför väggstödfästen när man skär. Skär två aluminiumram barer den totala bredden av din skugga. Dessa kommer att utgöra de horisontella stöden. Klipp 3 karmstycken längden på tältet. Du kommer att fästa två av dessa till de sluttande kanter markisen. Den tredje kommer att spänna förtältet kroppen ner i mitten. De triangulära sidoskydden kommer fästas kantramar för markisen. Klipp 2 barer som sträcker sig utåt vid 90 grader från fönsterramen för att stödja markis vid sina nedre hörn.

Steg 4: mät och kapa aluminiumplåt

Om aluminiumplåt är omålad, måla alla blad innan du skär. Mät och kapa huvuddelen av markisen. Bifoga den till den horisontella sektionen av det L-ram på varje sida, så den vertikala sektionen hänger ner vid 90 grader. Fäst huvud markis till de horisontella ramar på sin topp och botten och fästa den på väggen konsoler. Fäst basen barer att fönsterkarmen och bifoga dem till huvudramen. Använd galvaniserade skruvar för att montera aluminium markis.

Steg 5: Skär och Fäst triangulära sidopaneler

Mät noga för att få rätt storlek för varje triangulära sidopanel. Skär dem från aluminiumplåt och fästa dem till ramen barer på gavel med 6 skruvar, en vid varje triangulär hörn och en centrerad på varje sida.

Steg 6: Vård av aluminium Markiser

Ta hand om dina aluminium markiser genom att tvätta dem varje vår med milt rengöringsmedel och skölja dem med trädgårdsslangen. Måla om efter behov.