hur man beräknar bröllopstårta kostnader

Antal gäster

Typ av Cake

Sätt att spara

Glöm inte

dolda kostnader

Bröllopstårta kostnader kan lägga upp ganska snabbt, men det finns sätt att budgeten och ändå få kakan av dina drömmar. Här är några saker att tänka på.

Du kommer att behöva för att uppskatta antalet gäster du kommer att ha. Detta gör att du vet hur stor av en kaka du kommer att behöva för att tjäna alla dina gäster. Som en preliminär sammanräkning, gå igenom gäster listan och lägga upp vem du tror kommer definitivt att vara där. Ge detta nummer till din bagare. Som bröllopet blir närmare och OSA är i, kan du ge en mer exakt räkning. Tårta priserna ofta anges som per person. Så om du har 50 personer och kakan är $ 5 en bit, bör kakan springa runt $ 250. Se till att få någon som vet hur man skär kakan för att säkerställa tillräckligt med skivor.

Den typ av kakan du väljer kommer att vara en avgörande faktor på priset. Fondant typer av kakan är vanligtvis dyrare än de traditionella glasera stilar. Ju fler nivåer du har dyrare det kommer att få. Räkna med att betala mer pengar om du vill tårta står att visa upp din tårta. Om du håller samma fyllning och smak för olika nivåer det blir billigare än att byta upp. Priset beror också på vilken typ av kakan topper du väljer.

Om kostnaderna lägger upp eftersom gästlistan är lång, det finns några enkla lösningar. Få fondant kakan du önskar och gå med plåt kakor för de andra gästerna. På detta sätt, i bilder som du har en underbar tårta, men din plånbok kommer inte att vara tom. Om du använder blommor för att dekorera kakan i stället för fondant du ska spara. Du kanske också vill överväga att göra muffins i stället. De är ofta gånger billigare och är ett mycket modernt sätt att spara pengar.

Ibland, när budgetering för kakan du glömma andra kostnader i samband med det. Att visa upp din tårta, behöver du en tabell. Glöm inte att beställa sängkläder kakan bordet när du gör din beställning för dina andra sängkläder. Dekorationer runt bordet bör också beaktas. Du kanske vill lägga till te tända ljus eller blomblad till accent tabellen. Du kommer också att behöva räkna med kostnaderna för tårta plattor, gafflar och servetter. Se till att berätta fotografen om bilder som du vill av kakan.

Som med det mesta som rör bröllop, när de kan kasta in en avgift, kommer de. Ofta mottagning hall tar ut en tårta styckning avgift. Detta kan vara en tidsdebitering en eller de kan ta ut det av segmentet. Ibland krävs det att ha dem skära tårtan. Kontrollera det finstilta och vara noga med att fråga om din plats. Du kan be din bagare hur mycket de tar betalt för att skära tårtan och se vilka hamnar är billigare.