hur att rengöra och underhålla dina Gips verktyg

Steg 1 – Skrapa och Blöt Verktyg

Steg 2 – Scrub Gips Verktyg

Steg 3 – Tillämpa Rostskydd

Att veta hur man korrekt rengöra Gips verktyg för rörigt caked-on fogmassa kan förlänga livslängden på verktygen för år och sparar en hel del tid och ansträngning. Professionella Gips installatörer hänvisar ofta till fogmassa som lera, eftersom det kan skapa lika mycket av en enda röra. Vissa märken av Gips verktyg kan vara dyrt, och varje DIY -er vill förhindra att behöva ersätta en sådan investering på grund av bristande underhåll. Fogmassa kan hårdna på verktygen i en relativt kort tid efter att ha avslutat en gipsvägg installation, så rengöra dem i tid är också viktig.

Skrapa bort så mycket av den torkade fogmassan som möjligt med spackel. Du kan också använda gips tejpning kniv för detta om du inte har en spackel hands. Se till att du har en hink som är tillräckligt stor för att dränka dina verktyg, en ren 5-gallon bör göra fint. Efter skrapning, dränka dina verktyg i hink med vatten i minst 10 till 20 minuter. Om det fortfarande envis fogmassa fastnat på dem, blöta verktyg igen för samma tid.

När dina verktyg är tillräckligt blöt för att avlägsna alla härdad förening, ta dem ur hinken och dumpa det smutsiga vattnet från det. Fyll hinken med rent vatten och sedan använda skursvamp för att grundligt skrubba alla spår av fogmassa från dina verktyg. Använd alltid en maträtt skursvamp för rengöring av dina Gips verktyg, inte en stålullskudde eftersom slip metall från detta kommer att orsaka repor i ytor verktygen. En styv skurborste kommer också att arbeta som ett alternativ.

Ta bort och skölj verktygen, och sedan torka dem med en ren trasa. En bit av gamla T-shirt fungerar bra. Var noga med att torka alla svåråtkomliga delar, såsom handtag leder och fästen. Var noga med att tvätta bort fogmassa från dina händer också. När hälla ut vatten och rengöring hink, inte dumpa vatten ned en diskbänk, använd en tvättstuga sjunka om det finns någon. Vissa områden har förordningar mot dumpning gips rest ned VVS avlopp, så det är en bra idé att kontrollera lokala regler för korrekt hanteringsrutiner.

Rostinhibitorer kommer oftast som aerosolsprayer. Spraya alla metall fästen på verktygen med denna förening, och se till att göra detta på ett väl ventilerat utrymme. Små skruvar och bultar på handtagen av verktyg har tejpning knivar är benägna att rosta, så se till att de får ett skikt av rostskyddsmedel på en regelbunden basis. Torka bort överflödigt rost hämmande spray från andra delar av dina verktyg med en ren trasa. Om du inte vill köpa dyrare rosthämmande spray, kommer standard WD -40 sprut fungerar lika effektivt. Förvara alltid dina Gips verktyg på en torr plats.